Ugen der gik (Fredag d. 6 september)

Endnu en spændende uge er ved at gå på hæld. En uge med tryk på, men også en uge, med en del indlæring. Jeg vil egentlig bare kort liste de vigtigste begivenheder på ugen op. Dette vil jeg forsøge at gøre hver uge, dog primært begivenheder og hvad jeg har lært af disse begivenheder.

1. IE Sucks
I starten af ugen opdagede vi at vores site www.helsebixen.dk havde en css bug på IE8/IE9. Cirka 30% af vores brugere er på disse to platforme. Buggen gjorde at hele vores menu var foldet ud. Lad os sige det lige ud, det var umuligt at bruge sitet. Det var egentlig hurtigt løst, men det vi har lært er at vi nu i alle ændringer laver en kontrol på alle versioner af IE. Det burde selvfølgelig være en selvfølge for alle designere, men vi ved også alle sammen godt at sådan forholder det sig ikke i virkeligheden.

2. Opkøb af webshop
Vi har de seneste 2 år opkøbt 3 webshops og er hele tiden på udkig efter flere som passer ind i vores setup. Det har i denne uge betydet lidt rejseaktivitet, og en læring i at forklare økonomiske nøgletal rigtigt. Økonomi er en dejlig størrelse, men er også en af de ting der nogen gange er virkelig komplekst, og stort set umuligt at forklare. Jeg har i denne uge,  lært en bedre måde at forklare egenkapitalen i en balance. Basalt set er en balance jo bare den post der ændre sig når man laver overskud og underskud. Det er egentlig dejligt simpelt når det forklares på denne måde, men for dælan jeg havde valgt den svære vej i første omgang.

3. Godaddy
I forbindelse med at jeg har købt et .com domæne, fik jeg muligheden for at teste en af de dårligste domæne websites jeg nogensinde har prøvet. Den eneste grund jeg kan finde til at godaddy har succes, må være at det er umuligt at finde ud af at flytte fra websitet. Så hvis du har brug for at købe .com domæne, så køb det aldrig ved godaddy.

4. PLA
På et af vores websites har vi fået muligheden for at lancere PLA, det er første gang jeg skal arbejde med dette og en del af denne uge er gået med at sætte feedet rigtigt op til Google, og samtidig sikre vores robots.txt spiller i forhold til google image bot. Det var desværre en længere process, men jeg håber snart at være i mål.

5. Oversættelseshåndtering
I forbindelse med et af vores andre websites har vi brug for et oversættelsestool til magento. Jeg har derfor udarbejdet en kravspecification, og vil formentlig sætte dette i produktion inden længe. Det skal være det perfekte tool til at håndtere oversættelser på sine websites i magento.