Ugen der gik (Fredag d. 04 oktober)

I denne uge bliver det hele lidt mere nørdet. Jeg har været godt rundt i nørderiet i denne uge. Både online nørderi, men også økonomisk nørderi. Det beskriver måske også meget godt hvor jeg har det bedst og hvem jeg er. En online nørd med økonomisk tæft.

Regnskabsoprydning når man sælger online
En af de helt store hurdler man har når man sælger online er hvordan man skal afstemme sin bank i forhold til salgsbilag. Vi er hos os automatiseret over i e-conomic så hver gang vi laver en fakturering i magento, så bliver denne flyttet over e-conomic automatisk.

Det giver som sådan ikke de store problemer. Problemet er når vi så skal afstemme vores bank konto i forhold til denne. Altså kontrollerer at alle pengene så også er kommet ind. I denne uge har vi været systemet helt i bund og identificeret de fejlkilder der ligger her. Jeg arbejder på i samarbejde med Deloitte at lave en lidt dybere beskrivelse af hvordan man sætter sådan et system bedst muligt op. Forhåbentlig kommer vi i mål, så jeg kan dele denne med jer.

Navn > Helsebixen eller et andet navn
Vi købte i 2012 helsebixen.dk og har siden arbejdet på at få den op og være en god forretning. Det er nu lykkedes, og derfor kan vi begynde at kigge lidt ud i fremtiden. Der er vi så småt kommet frem til at vi er nødt til at skifte vores navn. Dette har vi så i denne uge arbejdet på i forhold til at finde det nye navn. Efter flere afstemninger på kontoret, er vi kommet frem til fliva.dk – Et komplet generisk navn som kan bruges til at rumme alle de planer vi har for fliva i fremtiden. Fliva vil være vores kvinde platform og vil være størst i europa på naturlige produkter til kvinder.

Rapportering når man skalerer sin webshop
Alle snakker om skalering og vi arbejder meget aktivt med konceptet. Det betyder i sin essens at man skal sørge for at gøre arbejdet så det bliver nemmere næste gang. Det er et meget forsimpelt billede, men det er i den forståelse at vi arbejder med skalering lige pt.

I forhold til at lave det bedst mulige forarbejde for skalering kræver det at man har styr på sine data. Derfor arbejder vi på en rapporteringsengine til magento som give os alt den viden vi har brug for, for at kunne skalerer på de rigtige områder. Det er vildt spændende at arbejde med, men kræver også sin nørd.

Flytning og nye lokaler
Vi skrev for 3 måneder siden under på en lejekontrakt på nye lokaler hvor vi 3 dobler vores lokale areal. Primært på grund af vækst i varelageret og antallet af medarbejdere. Vi overtager lokalet inden længe, og dermed er der en masse ting omkring flytningen der skal på plads. Men bottom-line er at vi glæder os sygt meget til at komme ud i vores nye lokaler som du kan se på billedet i toppen. Og nej vi skal ikke sælge alufælge.