Iværksætter og opmærksomhed

Vores samfund har et problem med at skabe iværksættere, og en af grundene er i min optik at vi er alt for dårlige til at hylde dem der tør. Vi jagter dem der forsøgte og fejlede, og så har vi en slem tendens til at hylde de forkerte.

I min optik er nogen af vores største iværksættere meget lidt i medierne og er meget lidt omtalt eller hyldet. Jeg kunne derfor godt tænke mig at samle en liste over iværksættere der har succes udfra følgende parametre.

1. Har startet en virksomhed der har omsætning på over 5 mio.
2. Har minimum 2 ansat udover stifterne
3. Har haft et overskud på minimum 1 mio kr.

Jeg kunne godt tænke mig at få disse iværksættere frem i lyset, da det i min optik er virksomheder der har opfyldt disse 3 kriterier som driver vores samfund.

Jeg vil gerne starte listen med et par personer som man hører alt for lidt om:
1. Søren Arnsbo (Voicearchive)
2. Stefan Rosenlund (Zitcom)
3. Jakob Høy Biegel (Skatepro)
4. Kom med flere forslag i kommentarerne….

 • hvejsel

  Tonny Nielsen (Nicehair.dk)

 • http://M2film.dk Lotte Kronborg

  Mads Munk fra M2Film, Duckling og Picture This Animation. Han tør virkelig hvor andre tier, går imod og starter nyt, når alle andre skærer ned og siger nej…og så er han et pokkers fantastisk menneske der har formåt at føre sit iværksætter-gen ind i virksomheden og konstant inspirerer os andre til at tænke nyt og udfordrende.
  Jeg ved godt, at jeg er forudindtaget som medarbejder, men jeg har dyb respekt for det, han har gjort og stadig gør !

 • Mikkel salling

  Costpartner – Bjarne Høstrup og Rex

 • Esben Slot Sørensen
 • hvejsel

  @Lotte – Jeg gad satme godt læse en uge i Mads Munk’s iværksætter liv… Hvem kan man få til at skrive den? Kunne forestille mig at han selv ville filme den hvis det var…?

 • http://cheapgear.dk Nikolaj Lorentzen

  Super initiativ. Det kunne være spændende at komme lidt dybere end bare navn og virksomhed. Evt. interview med nogle af de her succesfulde iværksættere. Er det noget du har planer om Jesper?

 • hvejsel

  Helt sikkert… Det er absolut på listen… Min tanke er at iværksætte nogle tiltag for at disse personer får noget opmærksomhed… Det er i virkeligheden det der er mit mål…

 • http://www.billysbilling.dk Toke Kruse

  Vi (Billy’s Billing) lever ikke helt op til dine kriterier, da vi ikke har et overskud på 1.000.000 DKK – men til gengæld har vi 10 ansatte, stor vækst og jeg er helt sikker på, at samfundet er glad for vores indsats 🙂

 • hvejsel

  Hej Toke,

  Det er som sådan heller ikke fordi i ikke passer ind, og jeg vil vurdere at i indenfor meget få år er på 1 mio.

  Jeg synes bare der er alt for lidt opmærksomhed på de iværksættere som laver penge, og for meget opmærksomhed på iværksættere som har en alt for høj burn rate. Jeg forstår sagtens deres motiver for denne burn rate, men savner fokus på en god gammeldags god forretning. Det er disse der driver vores samfund, og disse som blandt andet dit regnskabssystem lever af 🙂

 • http://www.jau.dk/ Jacob Leander

  Jeg tror netop at disse “iværksættere” du savner, ikke føler sig om iværksættere, da det er ved at være et alt for “misbrugt ord”. Disse virksomhedsejere, har mere fokus på at drive deres virksomhed, end at bruge tiden på at blive hyldet. 🙂

 • hvejsel

  Det er som sådan heller ikke fordi de har et behov. Det er ligeså meget fordi at de har en pligt til det. De skal være rollemodeller i vores samfund og være med til at sikre vækst.

 • http://www.juf.dk/ Halfdan Timm

  Emil Eriksen og Rasmus Holdt lever op til kriterierne med deres ecigaretwebshops, too.

  Jeg er i gang med at skrive et indlæg, hvor jeg linker til dette – vi skal have sat fokus på det.

  Jesper, har du set “Pitch for Millioner” der snart kommer i TV? Det tror jeg vil skabe god opmærksomhed omkring iværksættere!

 • hvejsel

  Ja, jeg så det godt. Men kommer det i TV?

 • Halfdan Timm

  Shit, nej, du har ret – det er Korridoren.tv. Jeg havde misforstået noget.

  Nå, så må vi bare sprede det tilpas til at det får noget impact alligevel!

 • Halfdan Timm

  Shit, nej, du har ret, det er på Korridoren.tv.

  Nå, vi må bare sprede det nok til, at det stadig får impact..

 • Jesper Hvejsel

  Jeg tror DK er for lille et marked for de store tv-programmer. Men kunne være fedt med en kanal 8 som i stedet for dumme blondiner havde fokus på iværksættere…